Tilskud til varmepumper og andre energioptimerende tiltag

Kan man få tilskud til varmepumper?

Ja! Man kan søge om energitilskud til forskellige typer af varmepumper, hvis du for eksempel skifter varmekilde fra oliekedel, gaskedel eller elvarme. Og så kan man endda søge om tilskud til selve monteringen og opsætningen af den.

En af vores mest populære luft til luft varmepumper til private er Panasonic N9PKE-1 – her kan du få op til 5200 kr. i tilskud – afhængigt af nuværende varmekilde! Ud over tilskuddet, kan du spare helt op til 58% på din årlige varmeregning – Har du råd til at lade være?

Bedst af alt: Vi kan søge tilskuddet for dig!

Se mere om varmepumper her.

Som dit lokale TS-center kan vi søge energitilskud for dig – du slipper for papirarbejdet – vi sørger for både tilskudsansøgningen og montering af den valgte varmepumpe!

TS-gruppens installatører er rådgivende og udførende eksperter inden for området energioptimering, og vi ved præcis hvad der skal til, for at du kan søge tilskud. Kontakt os uforpligtende for mere information og professionel rådgivning.

Få energitilskud

Regler for energitilskud

Energipuljen fra Energistyrelsen giver skattefrie og kontante tilskud, til både varmepumpen og selve monteringen af den – forudsat at du har søgt tilskuddet inden køb, ellers er du ikke berettiget til tilskud.

MEN du kan kun få tilskud til varmepumper, hvis det er en energisparende investering, og at det dermed er boligens primære varmekilde, der skiftes ud.

  • Sommerhuse kan få ca. 50% i tilskud – sammenlignet med almindelige helårsboliger.
  • Der ydes tilskud til energioptimering med nye varmepumper med forudsætning af, at varmepumpen findes på energistyrelsens liste over godkendte og energibesparende varmepumper.
  • Hver adresse/bygning kan få tilskud til 1 varmepumpe (i særtilfælde flere).
  • Når tilskuddet accepteres, trækkes tilskudsbeløbet fra prisen på din varmepumpe og/eller installationen af den.

 

Hvor meget kan man få i tilskud, og hvordan beregnes det?

  • Du kan få op til 5.200 kr. i tilskud på total konvertering af varmekilden. Beløbets størrelse afhænger af den varmekilde, der skal udskiftes, og den varmekilde den skal skiftes over til.
  • Tilskuddet er størst, hvis du skifter fra oliefyr til varmepumpe.
  • Helt konkret beregnes dit energisparetilskud i forhold til hvor mange kilowatt-timer (kWh), din energirenovering sparer dig (og miljøet) per år.
  • Jo større besparelse der er, jo større tilskud kan du få.
  • Størrelsen på energibesparelsen i helårshjem beregnes ud fra Energistyrelsens Standardværdikatalog, som har fastsatte værdier.
  • Sommerhuse kan få tilskud i mere begrænset omfang, da der er en minimumsgrænse for den årlige besparelse, for at være kvalificeret til at få tilskud.
  • Man beregner tilskuddet ud fra dine eksisterende satser og oplysninger, og udregner det i kilowatt-timer per år gange med tilskud per kilowatt-time i øre fra det valgte energiselskab.
  • Satsen per sparet kilowatt-time ligger mellem 25 og 40 øre – det er helt afhængigt af udbyderen.

Du kan også få tilskud som rådgivningsydelse – kontakt os for mere information.

 

Energitilskud til virksomheder

Man bruger ikke standardværdier til at beregne energibesparelser for erhverv. Da el-besparelsen hos virksomheder oftest er er noget større end i private boliger, er tilskuddet også større. Et energiselskab udfører specifikke vurderinger på energibesparelsen ud fra præ-definerede værdier ifølge lovgivningen.

Kontakt dit lokale TS-center for mere information og professionel rådgivning vedrørende energitilskud og varmepumper.

Vi er eksperter i alle typer varmepumper – luft til luft – luft til vand – jordvarme osv.

 

Kan man få andre energitilskud?

Der er flere energibesparende tiltag, der kan give tilskud, hvis de opfylder visse betingelser.

Eksempelvis:

  • Ventilationsanlæg
  • Udskiftning af belysning til energirigtige (LED) pærer og energivenlig belysning (mest for virksomheder)
  • Udskiftning af vandvarmere (elektriske)

Det er kun et udpluk af tiltag, der kan søges tilskud til. Hvis du vil have mere information kan du læse om det på Energistyrelsens hjemmeside her.

 

Hvad med tilskud til solcelleanlæg?

Desværre kan man ikke få tilskud til solcelleanlæg mere. Du kan derimod søge energitilskud, når det drejer sig om skift til solvarme til brugsvand. Her drejer det sig eksempelvis om solvarme i forlængelse af jordvarme og luft/vand-varmepumper.

Kontakt os for at høre mere om dine muligheder for at opnå tilskud til energiforbedringer.

Kontakt os

Privatlivs- og cookiepolitik

6 + 5 =

Find os

Thyborønvej 8, Klinkby
7620 Lemvig
CVR: 2723 5395
info@pinholt-elinstallationer.dk

Tlf.: 97 83 65 00