Varmepumpe i sommerhus

Luft/luft varmepumpe i sommerhus i Søndbjerg

Ole Maae og hans kone Birthe fra Struer havde i flere år haft tanken, at de skulle udskifte de dyre el-radiatorer i deres sommerhus i Søndbjerg med en anden opvarmningskilde. Valget faldt på en luft til luft varmepumpe, der blev installeret i april 2017.

Efter at have hørt mange gode ting om varmepumper, tog Ole Maae kontakt til Pinholt El-installationer ved Lemvig, for at blive klogere på de moderne opvarmningskilder, og for at indhente et uforpligtende tilbud.

 

Varmepumpe til helårsopvarmning i sommerhuset

El-radiatorer er som bekendt meget dyre i drift, og det var også en af hovedårsagerne til, at Ole og Birthe slukkede for varmen i sommerhuset i vinterhalvåret. Men de er begge klar over, at et iskoldt hus i længere perioder er en invitation til forekomst af både fugt, skimmel og forringelse af husets indvendige materialer og møbler.

Med en luft/luft varmepumpe kommer ægteparret fra Struer til at spare penge på varmeforbruget – selv på trods af at varmepumpen kører hele året! Oveni vil husets generelle tilstand forbedres væsentligt.

Derfor er luft til luft varmepumperne både sunde for pengepungen, for indeklimaet og ikke mindst for husets værdi.

 

Varmepumpe Pinholt El-installationer

Tvivlen blev besejret

Ole Maae var meget skeptisk over for ideen med, at en enkelt varmepumpe skulle være i stand til at opvarme hele huset. Det var især derfor, at han og Birthe ventede så længe med at indhente et tilbud. Men med positiv omtale og med professionel rådgivning fra Pinholt El-installationers autoriserede varmepumpemontør, blev han overbevist;

“Jørgen fra Pinholt fortalte om de erfaringer, han har gjort sig med varmepumper i sommerhuse. Han har aldrig været ude for, at en af de varmepumper han har installeret, ikke levede op til det, som han havde lovet ejeren. Og jeg kan da godt se, at det ville være dumt af en montør at love noget, som han ikke kan holde. Det giver jo bare sure kunder. Og så var det lige det, at Jørgen selv bruger varmepumper til sin private bolig. Så jeg er blevet overbevist” fortæller Ole.

 

Hvordan vælges model og type af varmepumpe?

Sommerhuset i Søndbjerg er ca. 120 m2 (ekskl. udestue og tilbygning), og har i alt 5 rum. Derfor anbefalede Jørgen, at Ole og Birthe investerede i en Toshiba Flexi Power luft til luft varmepumpe, der uden problemer kan opvarme sommerhuset. De fik et uforpligtende tilbud på en varmepumpe inklusive montage og installation, og prisen lød på 16.995 kr. Derudover kan Ole og Birthe trække Jørgens arbejdsløn fra i SKAT (håndværkerfradraget gælder i hele 2017).

Jørgen stod selv for installation og opsætning af Toshiba-varmepumpen, der kun tog ham nogle få timer.

Det kræver selvfølgelig et godt kendskab til de forskellige typer af varmepumper på markedet, at kunne udvælge den mest optimale. Heldigvis holder Jørgen (og Pinholt El-installationer) sig opdateret med de nyeste modeller og funktioner gennem kurser og videreuddannelser.

 

Toshiba Super Flexi Power info:

En Toshiba Super Flexi Power luft til luft varmepumpe er en af de mest driftssikre på markedet, som har garanteret drift ned til en udendørstemperatur på -25 grader. Derudover er den støjsvag, og har flere timer-funktioner.

 

Beregning af varmeforbrug

Varmepumpemontøren Jørgen var på besøg i sommerhuset, for at vurdere hvilken model der bedst egnede sig. Med informationer om husets størrelse, isoleringsgraden og antal rum kan man lave et prisestimat vedrørende el-forbruget, men vejret er som bekendt uforudsigeligt i Danmark, så det er en faktor, der er umulig at lave fremtidsberegninger på (jo varmere ude, jo mindre energi kræves der til opvarmning). Derudover vil forbrugsprisen også afhænge af den temperatur, som varmepumpen sættes til.

For at gøre besparelsen overskuelig, så forestil dig, at én enkelt el-radiator bruger mellem 800 og 2000 watt, og den kan ikke varme et helt hus op. Denne Toshiba varmepumpe har et energimærke der hedder A++, og den bruger maksimalt 850 watt på højeste temperaturindstilling: 30 grader. Nu er det nok de færreste, der ønsker en så høj indetemperatur, så varmepumpen vil yderst sjældent nå de 850 watt. Og så opvarmer én varmepumpe et helt hus. Derved er besparelsen på el-udgiften meget stor.

 

Drift og døgnservice

Jørgen anbefaler, at varmepumpen indstilles til 19 grader, når sommerhuset ikke bruges. Det lyder måske som en høj temperatur, men Jørgen har erfaring med, at lige netop de 19 grader er den billigste indstilling. 12 grader vil i sidste ende blive dyrere. Derfor er der lave driftsomkostninger (el), og samtidig undgås fugt- og skimmelskader.

Noget andet der skaber tryghed for Birthe og Ole, er at Pinholt El-installationer tilbyder døgnservice. “Hvis der mod forventning opstår et problem med pumpen, så skal vi bare ringe til Jørgen, som vil guide os, eller komme ud og løse problemet uanset tid på dagen og også i weekenden” fortæller en tilfreds Ole.

 

Anbefaling af Pinholt El-installationer

Nu ved Struer-parret selvsagt ikke, om Jørgens estimeringer holder stik. Men ud fra både serviceniveau, effektivitet og i forhold til den kyndige rådgivning, er der kun rosende ord til Pinholt El-installationer og især til Jørgen.

Læs mere om varmepumper her.